Hva er National Defense Authorization Act (NDAA)

The National Defense Authorization Act, forkortet NDAA, er en amerikansk lov som omhandler en rekke budsjettrelaterte krav til forsvarsdepartementet.

Hvorfor har NDAA betydning for den europeiske sikringsinstallatør?

Dette er fordi kunden du installerer for kan finne det vanskelig å gjøre forretninger med amerikanerne og deres forretningspartnere hvis produktene ikke er NDAA-kompatible.

Kort fortalt stilles det krav til tjenester, produkter og tjenester som selges til og brukes av Forsvarsdepartementet og bedrifter som handler og samarbeider med staten og deres underleverandører. Derfor vil flere og flere selskaper i både U.S.A. og resten av verden begynte å fokusere på NDAA-godkjente produkter.

Hvorfor er det så viktig for den enkelte forbruker?

Det har ikke direkte noen betydning, MEN hvis et produkt er NDAA-godkjent vet du at brikkene i utstyret er godkjent av det amerikanske forsvarsdepartementet. Derfor kan du bruke det som en retningslinje, hvis du bekymrer deg for denne typen ting.

Når bør du velge å bruke «NDAA-kameraer»?

Som et utgangspunkt er det ingen regler i Norge om hvilke brikker som brukes i kameraene, men på lokalt nivå er det flere kommuner som allerede har sagt at det er visse kinesiske produsenter som ikke kan installeres i offentlige bygg. Dersom du må installere kamera på offentlige bygg, kan det være lurt å bruke kameraer i tilbudet ditt som er i henhold til NDAA.

Hva er forskjellen mellom NDAA-kameraer og ikke-NDAA-kameraer

Overvåkings- og telekommunikasjonsutstyr som inneholder brikker eller komponenter fra de 5 "forbudte" selskapene er ikke NDAA-kompatibel. Dette betyr at det også gjelder for alle merkene som produseres av eller bruker brikker fra de 5 produsentene.

De 5 selskapene er HUAWEI, ZTE, HYTERA, DAHUA og HIKVSION.

Hvor kan jeg lese mer om NDAA?

LinkVision og NDAA

LinkVision har valgt å satse utelukkende på NDAA kompatible produkter. Grunnen til det er at vi ønsker å forholde oss til og etterfølge de til enhver tid gjeldende regler for overvåkning i Norge og vi ønsker ikke at våre kunder skal oppleve at produkter og løsninger de investerer tid og penger i nå, på noe tidspunkt skal omfattes av et stadig strengere bannlysningsregime.

Vi jobber tett med både Vivotek og Uniview, som begge er NDAA kompatible for at du som installatør og sluttkunde skal føle deg trygg på ikke å møte kritikk på dine valg av løsninger.

Både Vivotek og Uniview er produsenter kjent for sin kvalitet og gode priser. Vi er trygge på at vi med vårt valg er i stand til å tilby våre kunder konkurransedyktige produkter og løsninger.

Vil du vite mer om NDAA?

Ta kontakt med produkt og løsningsansvarlig hos LinkVision.

Alexander Lindemann
Telefon: 406 15 666
Epost: al@linkvision.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *